Ja, wie is God nou eigenlijk?
Een vraag die misschien wel eens in ons kan opkomen. Of je nu al jaren christen/moslim/Jood/Atheïst of welk ander geloof volgt, ik denk dat wij allemaal wel eens deze vraag kunnen hebben en zouden moeten hebben. Als er zoveel geloof is in deze wereld, zou er misschien toch wel een kern van waarheid moeten zijn hierin, of niet?
De bijbel zegt dat ieder mens wel ergens, soms heel diep van binnen, een besef heeft dat God bestaat. Vele mensen die zichzelf bijvoorbeeld als atheïst bestempelen, geloven niet eens perse dat God er niet is, maar geloven alleen niet dat het zo helder met verhalen en wetten in een boek te vinden is.
Het is ook wel erg lastig om iemand te leren kennen vanuit een boek. Stel je nu voor dat je op een dag, als single man/vrouw, een boek krijgt van je toekomstige partner. Hierin staan zijn/haar hobby’s, geschiedenis, favoriete kleur en ga nog maar even door. Je kan dit boek 10x uitlezen, maar de persoon echt kennen, zal je hier niet eens mee doen. Je moet de persoon namelijk eerst echt leren kennen, wil je te weten komen wat diegene nu echt bedoelt met zijn verhalen. Waarom hij/zij dit zo vindt en misschien wel met welk doel.
Zo is het nu ook met God! Vele religies in deze wereld denken God te kennen, maar kennen ten diepste alleen maar een paar letters in een bladzijde, welke meestal aangeleerd is door de opvoeding via hun ouders. Als deze teksten elkaar bijv. beginnen tegen te spreken (Bijv. in de Koran) of niet een oorspronkelijke bron bezitten (zoals het heilig schrift van een jehova getuigen), willen zij dit het liefst onder een mooi verhaal/gedachten weg denken.
Het is ook erg lastig om God dus alleen te leren kennen vanuit een boek of een wet. Veel mensen lezen bijv. de bijbel en lezen alleen maar wat zij niet mogen doen. Het Hart van God kennen zij echter niet, waardoor ze afschrikken. Hierdoor missen ze zo een enorm mooie zegening, welke God een ieder met een zoekend hart zo graag geeft.